Accesia

 
Referensperson Emil Andersson, Area Sales Manager
System Visma Administration, Starweb
Hemsida webshop.accesia.se
Bakgrund Vi är ett familjeägt företag med sammanlagt 10 anställda som säljer utbildning och utrustning till veterinärer i Europa. Efter en ökad mängd order via telefon och e-post insåg vi behovet av en online butik för att samla inkommande beställningar. Vi letade runt efter en webshoplösning och insåg ganska så snabbt att vi hade valt ett bra system!
Resultat Resurssparande med färre personer för orderhantering och leverans, då många manuella moment är automatiserade.
Kundutlåtande Sharespine är tillmötesgående och lätta att få kontakt med - tummen upp!

Barnbokhandeln

 
Referensperson Jonas Hjelm, VD
System Visma Administration, Prestashop
Hemsida www.barnbokhandeln.com
Bakgrund Vi behövde ett enkelt sätt att kunna kombinera Webb och postorder.
Resultat Otrolig tidsbesparing på weborder.
Kundutlåtande Sharespine har varit ett lyft för oss och kontakten med support och utvecklingsavdelningen har varit perfekt.

Batteriexperten

 
Referensperson Henrik Malis, VD
System Visma Administration, Askås Internetbutik, DIBS
Hemsida www.batteriexperten.com
Bakgrund Batteriexperten är idag Sveriges största webshop som enbart är inriktade på batterier och laddare. Vi startade 2006 och har successivt ökat omsättning hela tiden. Idag hanterar vi många order per dag och att hantera detta manuellt är mycket tidsödande. Vi behövde en koppling mellan vår webshop och vårt affärssystem för att minimera detta arbete. Det vikiga var att all information om ordern skulle följa med till affärssystemet för att slippa allt manuellt arbete.
Resultat Kopplingen till just Sharespine är en av det absolut mest resursbesparande åtgärder vi gjort. Programmet i sig är mycket sofistifikerat och lättanvänt. Besparningen i tid är enorm. Jag skulle kunna påstå att det en vad de mest värdefulla effektiviseringar vi gjort.
Kundutlåtande Programmet i sig är mycket bra. Regelbundna uppdateringar med nya bra funktioner har alltid fungerat bra, vilket är viktigt för att inte blir "omsprungen" av kollegor i branschen. Supporten är extremt bra, bland det bästa man kan förvänta sig.

Gerbera

 
Referensperson Mats Örnryd, ekonomiansvarig
System Visma Administration, C4Media
Hemsida www.gerbera.nu
Bakgrund Vi behövde snabbt kunna lägga order på Formex som går direkt in i Visma Administration samt att våra kunder kan lägga order via webben som också går direkt in i vårt system. Vi använder 6 st iPads på mässan där alla kan vara uppkopplade samtidigt.
Resultat Det har fungerat väldigt bra, ökat vår andel av webborder, samt blivit säkrare med färre misstag. Minskat vår arbetsbelastning med mycket smidigare och enklare orderhantering.
Kundutlåtande Sharespine har varit snabba med uppföljning, samt att systemet har fungerat bra hela tiden.

Innebandybutiken

 
Referensperson Yvette Josefsson, delägare
System Visma Administration, Magento, DIBS, Klarna
Hemsida www.innebandybutiken.se
Bakgrund Innebandybutiken säljer innebandyutrustning i butiker i Sverige och på internet till hela världen. Sharespine skaffade vi för att slippa dubbelarbeta och kvalitetssäkra vårt flöde. Vi lade massor av tid på manuellt arbete. Det manuella arbetet gjorde också att vi gjorde många fel. Vi ville ha ett så automatiserat flöde som möjligt av information mellan de olika system vi använder.
Resultat Vi spar massor av tid och hinner med mer på färre personer jämfört med innan vi hade Sharespine. Bokföringen går som en dans. Vi har full kontroll på orderflöde och lagersaldon. Vår revisor är fortfarande fascinerad av att allt går att följa!
Kundutlåtande Sharespine är inte längre något extra, det är helt nödvändigt. Att jobba med personalen på Sharespine är enkelt och mycket givande.

Namnband

 
Referensperson Johan Kjell, VD
System Visma Administration, Magento
Hemsida www.namnband.se
Bakgrund Namnband.se säljer vävda namnband, namnlappar och andra produkter för märkning av kläder. Bolaget startades 1978 och har arbetat med e-handel sedan 1997. I samband med vårt byte av e-handelsplattform till Magento har vi arbetat med att automatisera våra processer och vi sökte därför en välfungerande och pålitlig lösning för att integrera Magento med Visma Administration.
Resultat Inledningsvis tittade vi på att bygga en egen lösning, men insåg snabbt att det skulle bli både mer kostnadseffektivt och kräva mindre uppehåll om vi istället valde Sharespine. Sharespine tillåter oss att automatiskt överföra våra order till Visma och sköta faktureringen (och samtidigt bokföringen) därifrån. Detta har minskat tiden vi lägger på administration och gett oss mer tid att lägga på kunder och försäljning.
Kundutlåtande Sharespine har varit lyhörda för våra behov och levererat snabb och god service. Vi är oerhört nöjda både med programvaran Sharespine och den service vi fått.

Nordic Swim & Sports

 
Referensperson Lina Petersson, Operations Manager
System Visma Administration, Starweb
Hemsida www.tyrsverige.se
Bakgrund År 2009 startades Nordic Swim & Sports och gick då in som distributör av simmärket TYR i hela Norden. Vi säljer till simmare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Belgien, Baltikum och Polen. Våra marknadsandelar ökar hela tiden och vi expanderar kraftigt. Att ha webshop i flertalet av dessa länder är lite komplicerat och därför vände vi oss till Sharespine för att få hjälp med integrationen mot Visma Administration.
Resultat Det som var viktigast för oss var att få in alla order i Visma Administration på ett smidigt sätt och det har Sharespine lyckats hjälpa oss med. Vi behöver inte tänka på något utan kan lita på att all nödvändig information stämmer. Tar nästan ingen tid alls att importera våra order.
Kundutlåtande Sharespine är alltid snabba i sin support och det är väldigt viktigt för oss som kund så att vi inte missar några order. Det känns tryggt att få en lösning på problemen snabbt och smidigt.

Patroner.se

 
Referensperson Ola Gustafsson, VD
System Visma Administration, SiteDirect, DIBS, Klarna
Hemsida www.patroner.se
Bakgrund Patroner.se startade 1996 och är ett av Sveriges äldsta e-handelföretag. I dag är man en av landets främsta specialister på skrivare och utskriftstillbehör, med en unik kundservice som alltid är öppen kontorstid för tips, stöd och råd. 2011 togs beslut om att byta ehandelsplattform för att möjliggöra fortsatt expansion.
Resultat Vi har bytt ehandelssystem där vi även hade en koppling till Visma. Samtidigt som vi bytte till SiteDirect så gick vi över till Sharespine. Sharespine är mer flexibelt än vårt tidigare system och ett betydligt bättre gränssnitt.
Kundutlåtande Vi är mycket nöjda med supporten och hur Sharespine har löst de problem som uppkommit under vägen. Vi har jobbat nära Sharespine och på så sätt kunnat vara med och ta ett fram ett optimalt system för oss.

SmartaSaker

 
Referensperson Ella Stemme, delägare
System Visma Administration, Magento, DIBS
Hemsida www.smartasaker.se
Bakgrund SmartaSaker säljer smarta och funktionella prylar på nätet. Vi bytte webplattform till Magento och ett av kraven var att det fanns en brygga mellan e-shoppen och vårt affärssystem Visma. Bryggan skulle koppla all information om kunder, ordrar inkl betalsätt och artikelregistret. Vi hade redan en tidigare brygga som fungerade i gamla miljön. Vi skulle bara rätt lösning till den nya miljön.
Resultat Med hjälp av Sharespine får vi nu över all information till Visma och vi kan ha den samlade överblicken där. Vi kan även synkronisera tillbaka status på ordrarna till Magento så att kunden vet vad som händer med deras order. Hela flödet är effektivt och rationellt.
Kundutlåtande Hela projektet att få igång vår shop i den nya miljön har fungerat väldigt bra i kontakten med Sharespine. De är tillgängliga både på mail och på telefon och de lyssnar och förstår våra behov mycket väl.

SMX Sports

 
Referensperson Henrik Lindström, VD
System Visma Administration, Prestashop
Hemsida www.smxsports.se
Bakgrund Vi har haft en färdig webshopslösning länge men ville utvecklas och ha möjlighet att bygga om och skräddarsy plattformen för branschspecifika funktioner. När vi valde Prestashop som grundsten så fann vi att Sharespine hade en färdigutvecklad lösning för oss mot SPCS så det föll sig naturligt.
Resultat Efter installation har det fungerar klanderfritt. Blir förvånad att det kunde vara så enkelt i jämförelse på vår tidigare lösning som krävde mycket mer inställningar och ändringar innan det fungerade som vi önskat.
Kundutlåtande Det märks att Sharespine är väldigt mån om sina kunder då vi har fått svar väldigt snabbt i våra ärenden vi haft. Vi har nu hittat en optimal kostnadseffektiv lösning som vi inte kommer att växa ur på troligtvis flera år.

Trumslagaren online

 
Referensperson Henrik Gustafson, VD
System Visma Administration, Starweb
Hemsida www.trumslagaren.se
Bakgrund Trumslagaren online var Sveriges första webbutik för trummisar. Företaget har växt med åren och säljer idag trummor och trumset till hela Skandinavien. Butiken har ett tydligt fokus på klara besked och snabba leveranser. En integration mellan webbutiken och det bakomliggande order och lagersystemet är därför en förutsättning.
Resultat Vi bytte ut vår tidigare systemintegration till Sharespine. Det har inneburit ett stort lyft både vad gäller antalet funktioner och systemets tillförlitlighet. Inkommande beställningar kan nu hanteras snabbare och kunderna ser alltid ett aktuellt lagersaldo i webbutiken.
Kundutlåtande Sharespine har visat sig vara en pålitlig leverantör med genuint intresse för nöjda kunder. De guidade oss genom hela systemmigreringen och säkerställde att alla funktioner fungerade som vi önskat. När vi varit i behov av support har vi alltid fått snabb hjälp och ifall något varit tekniskt komplicerat har de kunnat hjälpa oss via fjärrstyrning. Det känns utmärkt att jobba med Sharespine!